Известие

Collapse
No announcement yet.

Отново с Trentatre....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не хвърлят искра.И към дюзите ток не отива и помпата спира...всичко което храни реле 14 на схемата спира,тръгва на ново пак спира и проблема ту го има ту го няма ... Мн голям филм...а комп все ще се намери даже днес звъня на една обява от мобилето и човека ми вика комп имам всичко имам ама не се занимавам с еконт...хахахахах...на място да съм идел...е като не ми работи колата как да ида...както и да е...сега да тръгне после съм и замислил такава конверсия... за сега няма да казвам ...Да стане за сега кочинката,да мога да стигна до колегата Mordohy,че от разтояние я мисли колата пък не я е виждал още...и до Варна ми се ходи,виждам на Kris Trentatre-то звяр взело да става(едни клипове гледах снощи),опит да обменим малко...
    Поздрави!!!
    Alfa Romeo 156SW 1.9JTD,Fiat Punto 1.2 16V Sporting,Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp-ex,Alfa Romeo 33 1.3L IE-ex,

Comment

• Колеги, малко търпение!
      Ще ви пратя комп, релета, бобини, МАП сензор, импулсен датчик и ТПС.
      Всичките работещи!
      Слагате и ако пак не трръгва...
      Или ще почнете от инсталацията и контактния ключ и около него!
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Щом е за trentatre-то ще изтърпим...На мен само компа ми трябва да се ориентирам на къде да я хващам...че не се издържа...
        Alfa Romeo 156SW 1.9JTD,Fiat Punto 1.2 16V Sporting,Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp-ex,Alfa Romeo 33 1.3L IE-ex,

Comment

• Разбрахме се с колегата Raider,към вторник си чакам компа...вече и доста мераклий се събраха,трябва малко наказания да има ... Всеки само се надъхва... Аре бе ти с това 1.3,пък те с коли дето им трябва сериозна диета...Само да тръгне кочинката какво съм и приготвил...Малко фитнес ще има...Кара ми се 33-ка , та 2 не виждам...Аиде като доиде компа и я почна,ще има малко видео...
          Позадрави!!!

Comment

• Здрасти Колеги!
            Компа пристигна днес...слагам и всичко беше 6...колата си работи като по часовник...направих и 1-2 къгчета-няма такъв кеф...върви та се къса...и понеже нямаше каво друго да и правя реших да си изгоря бензиновата помпа...та сега и до там опрях-бензинова помпа да търся...иначе всичко е 6 с този комп...сега само трябва да си намеря същия,че този заминава обратно към Raider...Та това е общо взето-търся си бензинова помпа за 33-ка и комп за 1.3 зверчето (отново)...
            Поздрави!!!

Comment

• е сега чакаме и видеото аре аре

Comment

• с тоя комп забеляза ли колата да няма пауър , че и той не е много в час. как успя да я изгориш тая помпа.
                точка

Comment

• Като го сложих днес сутринта компа колата си беше 6,вървеше си идялно...но нали 24 годишната ми зелена тиква кипи от акъл,та колата страда сега...когато търсехме причината за гасненето в сервиза,бях вързал един фазомер с кабел отзад на кабелите на помпата,и за целта го бях оголил малко...и естесвено забравих да ги изолирам днес като тръгвах от работа...и на кръстовището към квартала загубих мощност брутално...едвам се прибрах до блока...спирам и от предния капа пушек и мирише на изгоряло яката...отворих аз капака и кво да видя -всичко си е наред...пушека идва от под колата...викам си ламбдата да не е окъсила..ама не по улиците киша и вода и е така стават работите като човек не мисли...клекнах отзад от страната на помпата и видях от къде идва всичко...неизолираните кабели във вода и нормалното последствие-изгоряла помпа...

Comment

• Хах бях 100% сигурен ,че не е от компа ! На мен единия комп всъщност не ми трябва самоче този с който съм сега компа на mordohy още е в процес на проба и не мога да забележя много разликите с моя ,а ако работят еднакво предпочитам да съм си с оригиналния от колата . Искам да кажя ,че все единият ще иде при теб ама кой ще е още не се знае . Аз да попитам Иво тоя комп отварял ли си го и правено ли е нещо по него , понеже гледам е с червен силикон ? Ние отваряхме тоя оригиналния да видим ко става вътре всичко беше като прясно излязло от завода цялата платка залята с лак няма окиси нито нещо видимо нередно . Иначе за работата има някаква разлика не същественна и немога да преценя дали е по добре или по зле , но вътак колата пак няма днес излизах на магистралата немога да забода 5 та бода я на прав път с 3 000 и тя омалява пък 4 та стига до 4 000 и неще по нагоре тва пак направ терен . То несменени останаха само бобини и тос датчих на хол ли там кот е на маховика , бобините ги замерихме показа нещо там уж са добре , не е от връзки или кабели дадохме директно ток . Мистерията е пълна :Д Wiliams при теб такъв проблем с бягането усети ли днес като си я карал много ли бяга или забива муцуната ?
                    Last edited by RaIDeR; d.m.y г., 20:37.
                    Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

• Компа го отварях, да видя какво има в него и как е направен.Като купих колата , при изпреварване прекъсваше и ми отне точно три месеца да го открия.
                      Просто окъсяваше фасунката на левия мигач и от там в ритъма на релето и забиваше муцуната.
                      За това е отварян, както и МАП сензора, ако забелязваш!
                      Имам още една бензинова помпа. Някой ми я беше продал за 10 лева, но е изправна.
                      Тия помпи са взаимозаменяеми не само с други мотори на алфа, а и с всякакви други марки.
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от RaIDeR Покажи съобщение
                        Хах бях 100% сигурен ,че не е от компа ! На мен единия комп всъщност не ми трябва самоче този с който съм сега компа на mordohy още е в процес на проба и не мога да забележя много разликите с моя ,а ако работят еднакво предпочитам да съм си с оригиналния от колата . Искам да кажя ,че все единият ще иде при теб ама кой ще е още не се знае . Аз да попитам Иво тоя комп отварял ли си го и правено ли е нещо по него , понеже гледам е с червен силикон ? Ние отваряхме тоя оригиналния да видим ко става вътре всичко беше като прясно излязло от завода цялата платка залята с лак няма окиси нито нещо видимо нередно . Иначе за работата има някаква разлика не същественна и немога да преценя дали е по добре или по зле , но вътак колата пак няма днес излизах на магистралата немога да забода 5 та бода я на прав път с 3 000 и тя омалява пък 4 та стига до 4 000 и неще по нагоре тва пак направ терен . То несменени останаха само бобини и тос датчих на хол ли там кот е на маховика , бобините ги замерихме показа нещо там уж са добре , не е от връзки или кабели дадохме директно ток . Мистерията е пълна :Д Wiliams при теб такъв проблем с бягането усети ли днес като си я карал много ли бяга или забива муцуната ?
                        Колега с тея признаци...що не си погледнеш дюзите,имах същия проблем,на по късен етап даже изведнъж взе да тръгва трудно после изведнъж спря да пали,според мен е нещо по-горивната система помпата как е и какво налягане дава регулатора бензиновия и дюзите!
                        Мисля там трябва да търсиш проблема,при мен беше дюзи,но може от всяко от трите неща да е !
                        Alfa 145 1.4 t.s

Comment

• Дюзите са смъквани и почиствани регулатор проверен,нов бенз филтър,помпата има дебит, аз затова накратко казвам какво е останало което не е сменяно пипано или проверено,да не изреждам всико правено Значи останаха бобините и датчика на хол или пък някакъв механичен проблем вътре в двигателя но пък мисля нямаше да работи равномерно ако беше така лисан му е правил основен ремонт какво е правил незнам !
                          Иво като си ги отварял преправял ли си нещо или само си гледал ?
                          Да кажа ,че колата има и гас която работи малко по зле от на бензин ,тоест не е от храненето с бензин проблема . Да питам по разбиращите какви са симптомите на зле работещ датчик на хол или кот е там следящ маховика ?
                          Last edited by RaIDeR; d.m.y г., 21:51.
                          Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

• Нищо не съм барал по компа.
                            Датчика или работи или не работи. Той е просто една бобина, навита върху магнит. От последното понякога се събират стружки по него. Редно е да провериш.
                            Замери си пак компресията, че и моята беше правена, ама преди 140 000км и се оказаха клапани!
                            Щом и на газ е мъртвец, значи са компресия, центровка, тоци!
                            Няма друго!

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                              Компа го отварях, да видя какво има в него и как е направен.Като купих колата , при изпреварване прекъсваше и ми отне точно три месеца да го открия.
                              Просто окъсяваше фасунката на левия мигач и от там в ритъма на релето и забиваше муцуната.
                              За това е отварян, както и МАП сензора, ако забелязваш!
                              Имам още една бензинова помпа. Някой ми я беше продал за 10 лева, но е изправна.
                              Тия помпи са взаимозаменяеми не само с други мотори на алфа, а и с всякакви други марки.
                              Колега направо по еконт...каквато цена измислиш за нея... че незнам вече това карък ли е какво е...да си я покарам млако и аз колицата...иначе сега с тоя комп колата се държи перфектно...само да не бях сглупил толкова днес...

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                                Нищо не съм барал по компа.
                                Датчика или работи или не работи. Той е просто една бобина, навита върху магнит. От последното понякога се събират стружки по него. Редно е да провериш.
                                Замери си пак компресията, че и моята беше правена, ама преди 140 000км и се оказаха клапани!
                                Щом и на газ е мъртвец, значи са компресия, центровка, тоци!
                                Няма друго!
                                по тоците уж всичко вече сме проверили. мен ме съмнява центровката, но щом с другия комп е същата работа, остава някаква аномалия по венеца. зацепването сме го проверявали.

Първоначално публикувано от Wiliams Покажи съобщение
                                Колега направо по еконт...каквато цена измислиш за нея... че незнам вече това карък ли е какво е...да си я покарам млако и аз колицата...иначе сега с тоя комп колата се държи перфектно...само да не бях сглупил толкова днес...
                                колега, съмнява ме че само кабелите си изгорил, а помпата ти е здрава.
                                точка

Comment

Working...
                                X